MONDHYGIENE PRAKTIJKEN

Mondhygiëne praktijken of mondhygiënisten vinden op plaats in Nederland.

mondhygienepraktijken.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Uw wegwijzer voor mondhygiënepraktijken

Mondhygiëne praktijken mondhygiënisten

Dental-M praktijk voor mondzorg.


Vind een mondhygienist of mondhygienepraktijk op plaats

Mondzorgkundigen, mondzorgkundige praktijken, mondheelkundigen, mondheelkundige klinieken, mondhygiëne specialisten, mondhygiënisten en mondhygiënepraktijken, u vindt deze op Mondhygiënepraktijken.NL Bijvoorbeeld een kliniek voor mondzorg Delft of een mondhygiëne praktijk in Rotterdam.

Mondhygiëne is de dagelijkse verzorging van de mond en het gebit om deze gezond te houden en cariës en tandvleesontstekingen te voorkomen, en zo ook de kans op focale infecties te minimaliseren.

 

 

De basis waarop tandheelkundige problemen ontstaan is oude tandplaque. Goede mondhygiëne bestaat er dus uit de tandplaque niet oud te laten worden. Na 24 uur kun je in de regel spreken van oude tandplaque.

 

Effectieve mondhygiëne bestaat dus uit het dagelijks verwijderen van tandplaque met behulp van tandenborstel, tandenstoker, dental-tape of floss en eventueel interdentale ragertjes.

 

Een goede controle op het resultaat is vooral de tandenstoker. Op een eenvoudige manier kun je hiermee testen of de mond schoon fris en gezond is; noem het de "oral fitness test",een vereenvoudiging van de "Eastman Interdental Bleeding Index".

 

Met een goed natgemaakte tandenstoker wordt stevig tussen de tanden en kiezen gedrukt met de platte kant naar het tandvlees. Van achter, de kiezen, naar voren, de voortanden, daarna teruggaand kan eventuele tandvleesbloeding gesignaleerd worden. Tel het aantal bloedingplaatsen. Dagelijks tandenstokergebruik geeft in de regel binnen 14 dagen verbetering. Gezond is de mond als er praktisch geen bloeding voorkomt.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands